“hoge afscheiding tegen inkijk”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoge afscheiding tegen inkijk? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verschillende soorten omheiningen en bijbehorende onderwerpen waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld hoge afscheiding tegen inkijk. Zo zijn er verscheidene type tuinschuttingen leverbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hoge afscheiding tegen inkijk foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoge afscheiding tegen inkijk
Tuinschutting met raster
hoge afscheiding tegen inkijk blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn robuust, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect bestand tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over hoge afscheiding tegen inkijk of paal in de grond verankeren op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of hoge afscheiding tegen inkijk

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de bodem worden geplaatst en vervolgens worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton schutting is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en voorzien van beton mortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoge afscheiding tegen inkijk, kijk dan eens op houten tuinhek op maat voor meer kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige problemen die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een beton schutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hoge afscheiding tegen inkijk
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoge afscheiding tegen inkijk
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoge afscheiding tegen inkijk
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoge afscheiding tegen inkijk of overige dingen zoals goedkoop hang en sluitwerk. Indien u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoge afscheiding tegen inkijk”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoge afscheiding tegen inkijk of schutting laten plaatsen Velden.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoge afscheiding tegen inkijk Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoge afscheiding tegen inkijk beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hoge afscheiding tegen inkijkEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Ede, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de locatie van uw erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoge afscheiding tegen inkijk

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoge afscheiding tegen inkijk


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoge afscheiding tegen inkijk of “douglas houten tafel behandelen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de procincie op de perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoge afscheiding tegen inkijkHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Genemuiden kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinschutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top