“hout balken voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout balken voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over diverse type schuttingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken zoals hout balken voor buiten. Zo zijn er verscheidene soorten tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hout balken voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout balken voor buiten
Tuinschutting met raster
hout balken voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn robuust, hebben een grote levensduur en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over hout balken voor buiten of schutting laten plaatsen Heist-op-den-Berg op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hout balken voor buiten

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die solide in de aarde worden geplaatst en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een omheining waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hout balken voor buiten, kijk dan eens op palen behandelen tegen rotten voor extra informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist doorgaans professionele montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hout balken voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout balken voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout balken voor buiten
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en stabiel is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout balken voor buiten of overige zaken zoals olie voor douglas hout Praxis. Wanneer u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout balken voor buiten”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout balken voor buiten of schutting laten plaatsen Muiderberg.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout balken voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout balken voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en hout balken voor buitenEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton hekwerk is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of tuinpoort metaal en hout, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms slim om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hout balken voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout balken voor buiten


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout balken voor buiten of “douglas hout of geïmpregneerd grenen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op de erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout balken voor buitenHet zetten van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Hove kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om de schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top