“hout behandelen voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout behandelen voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over verscheidene soorten schuttingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals hout behandelen voor buiten. Zo zijn er verscheidene soorten omheiningen beschikbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hout behandelen voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout behandelen voor buiten
Tuinschutting met raster
hout behandelen voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn sterk, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter opgewassen tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus beter tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe omheiningen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitkiezen van een omheining is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hout behandelen voor buiten of groen in kleine tuin op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of hout behandelen voor buiten

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle keus voor het afsluiten van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die solide in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een beton schutting is een tuinafscheiding waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en voorzien van mortel specie. Achteraf worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout behandelen voor buiten, kijk dan eens op potdekselschutting kant en klaar voor extra info.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hout behandelen voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout behandelen voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout behandelen voor buiten
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding solide en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hout behandelen voor buiten of andere dingen zoals hout betonschutting compleet met gratis plaatsing. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout behandelen voor buiten”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout behandelen voor buiten of stalen ramen dubbel glas.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout behandelen voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout behandelen voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hout behandelen voor buitenDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere omheiningen of schutting laten plaatsen Bosschenhoofd, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van de perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout behandelen voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout behandelen voor buiten


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout behandelen voor buiten of “lamellen tuinscherm zelf maken“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of glasvezel leidingen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout behandelen voor buitenHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsenstaphorst kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top