“hout betonschutting laten plaatsen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout betonschutting laten plaatsen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra informatie over verscheidene type tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar huiseigenaren op zoeken zoals hout betonschutting laten plaatsen. Zo zijn er verscheidene soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hout betonschutting laten plaatsen foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout betonschutting laten plaatsen
Tuinschutting met raster
hout betonschutting laten plaatsen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn robuust, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hout betonschutting laten plaatsen of tuinafscheiding 60 cm hoog op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hout betonschutting laten plaatsen

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen schutting is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en aangestort met beton mortel. Dan worden de betonplaten ertussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hout betonschutting laten plaatsen, kijk dan ook eens op betonnen paal met gleuf voor extra info.

Een betonnen schutting biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal goede installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hout betonschutting laten plaatsen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout betonschutting laten plaatsen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout betonschutting laten plaatsen
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en vaststaand is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hout betonschutting laten plaatsen of afwijkende zaken zoals douglas hout zwart potdeksel. Indien u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout betonschutting laten plaatsen”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout betonschutting laten plaatsen of schutting laten plaatsen Bornem.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout betonschutting laten plaatsen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout betonschutting laten plaatsen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hout betonschutting laten plaatsenEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te lezen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de schutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting delen met buren, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het begrijpelijk om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hout betonschutting laten plaatsen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout betonschutting laten plaatsen


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout betonschutting laten plaatsen of “hard en zacht hout“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout betonschutting laten plaatsenHet plaatsen van een schutting houtenscherm op wielen kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om die tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top