“hout en beton schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout en beton schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer info over verschillende type erfafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten op zoeken zoals hout en beton schutting. Zo zijn er verscheidene type omheiningen leverbaar, elk met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

hout en beton schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout en beton schutting
Tuinschutting met raster
hout en beton schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn solide, zijn duurzaam en vergen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton schuttingen zijn perfect opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitzoeken van een erfafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hout en beton schutting of schutting laten plaatsen Aalden op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of hout en beton schutting

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stevig in de aarde worden neerzetten en vervolgens worden afgewerkt met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een betonnen omheining is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hout en beton schutting, kijk dan eens op schuttingsmalle horizontale latten voor extra informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal professionele montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hout en beton schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout en beton schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout en beton schutting
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de schutting solide en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout en beton schutting of overige dingen zoals schutting laten plaatsen Hippolytushoef. Als u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout en beton schutting”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout en beton schutting of schutting laten plaatsen Veen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout en beton schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout en beton schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hout en beton schuttingEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de omheining solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting van houten palen, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het soms raadzaam om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hout en beton schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout en beton schutting


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout en beton schutting of “schutting laten plaatsen Middenmeer“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te zetten en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinafscheiding laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of leidingen direct tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout en beton schuttingHet zetten van een tuinafscheiding schutting voor schutting plaatsen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om de hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top