“hout en betonschutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout en betonschutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verschillende type omheiningen en gerelateerde thema`s waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld hout en betonschutting. Zo zijn er verschillende soorten schuttingen beschikbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hout en betonschutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout en betonschutting
Tuinschutting met raster
hout en betonschutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stabiel, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hout en betonschutting of blokhutprofiel deur met kozijn op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hout en betonschutting

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die solide in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen schutting is een schutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en aangestort met betonmortel. Daarna worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout en betonschutting, kijk dan ook eens op houten poort 4 meter voor extra kennisgeving.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele montage. Verder kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hout en betonschutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout en betonschutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout en betonschutting
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding sterk en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hout en betonschutting of overige zaken zoals tuinpaal in betonstorten. Als u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout en betonschutting”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout en betonschutting of wat is red class Wood.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout en betonschutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout en betonschutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hout en betonschuttingEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton schutting is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting Zweeds rabat zwart, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het wijs om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hout en betonschutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout en betonschutting


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout en betonschutting of “schutting op maat zagen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er buizen of slangen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout en betonschuttingHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Meeswijk kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om die hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top