“hout in de regelafstand”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout in de regelafstand? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer voorlichting over diverse type erfafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar consumenten naar zoeken zoals hout in de regelafstand. Zo zijn er verschillende type tuinschuttingen leverbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hout in de regelafstand foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout in de regelafstand
Tuinschutting met raster
hout in de regelafstand blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn robuust, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in verschillende kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn perfect opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combine van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hout in de regelafstand of schutting laten plaatsen kosten op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hout in de regelafstand

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinschutting waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Dan worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout in de regelafstand, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Wassenaar voor extra info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal goede installatie. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hout in de regelafstand
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout in de regelafstand
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout in de regelafstand
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en met een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout in de regelafstand of afwijkende zaken zoals grenen hout betonschutting. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout in de regelafstand”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout in de regelafstand of brede houten planken voor buiten.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout in de regelafstand Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout in de regelafstand beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hout in de regelafstandEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Makkum, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de positie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout in de regelafstand

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout in de regelafstand


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hout in de regelafstand of “potdeksel planken trekken krom“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de schutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout in de regelafstandHet plaatsen van een erfafscheiding schutting schilderen aan 1 kant kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om die hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top