“hout met betonschutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout met betonschutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra voorlichting over diverse type erfafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld hout met betonschutting. Zo zijn er verschillende soorten erfafscheidingen leverbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hout met betonschutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout met betonschutting
Tuinschutting met raster
hout met betonschutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in diverse houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn krachtig, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een hekwerk is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hout met betonschutting of hars verwijderen van hout op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de mooiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of hout met betonschutting

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden geplaatst en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een erfafscheiding waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van beton mortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout met betonschutting, kijk dan ook eens op douglas hout of geïmpregneerd grenen voor extra info.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal professionele montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hout met betonschutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout met betonschutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout met betonschutting
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de schutting robuust en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hout met betonschutting of overige dingen zoals schutting laten plaatsen Oosterwolde. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout met betonschutting”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout met betonschutting of schutting laten plaatsen Lille.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout met betonschutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout met betonschutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hout met betonschuttingEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton omheining is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of douglas of geïmpregneerd hout, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de situatie van uw perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout met betonschutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout met betonschutting


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout met betonschutting of “op laten maken bij douglas“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Indien u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de gemeente op de erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout met betonschuttingHet zetten van een hekwerk schutting delen met buren kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om die erfafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top