“hout op beton buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout op beton buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over verscheidene type tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken bijvoorbeeld hout op beton buiten. Zo zijn er verschillende soorten hekwerken beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

hout op beton buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout op beton buiten
Tuinschutting met raster
hout op beton buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn sterk, zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woning, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hout op beton buiten of schutting laten plaatsen Langenboom op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste luxe schuttingen”

Betonschutting of hout op beton buiten

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende optie voor het afsluiten van de achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton hekwerk is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hout op beton buiten, kijk dan eens op douglas hout wat is dat voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist veelal professionele montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hout op beton buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout op beton buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout op beton buiten
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining robuust en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout op beton buiten of afwijkende zaken zoals houtschroeven zonder voorboren. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout op beton buiten”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout op beton buiten of schutting laten plaatsen Mierlo.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout op beton buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout op beton buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hout op beton buitenEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton schutting is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of plantenbak maken tegenschutting, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het soms verstandig om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hout op beton buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout op beton buiten


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hout op beton buiten of “schutting laten plaatsen Ottenburg“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Af en toe liggen er kabels of slangen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout op beton buitenHet zetten van een erfafscheiding stalen frame poort met slot kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om de hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top