“hout op houtschroeven”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout op houtschroeven? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra kennisgeving over verscheidene type omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten naar zoeken zoals hout op houtschroeven. Zo zijn er diverse type omheiningen leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

hout op houtschroeven foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout op houtschroeven
Tuinschutting met raster
hout op houtschroeven blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn sterk, beschikken over een lange levensduur en vergen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hout op houtschroeven of schutting laten plaatsen Dokkum op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste luxe schuttingen”

Betonschutting of hout op houtschroeven

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een schutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hout op houtschroeven, kijk dan ook eens op douglas schutting 180×180 21 planks voor extra informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hout op houtschroeven
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout op houtschroeven
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout op houtschroeven
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout op houtschroeven of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Oenkerk. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout op houtschroeven”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout op houtschroeven of schutting laten plaatsenschoonhoven.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout op houtschroeven Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout op houtschroeven beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hout op houtschroevenEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik op deze link om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de positie van de perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout op houtschroeven

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout op houtschroeven


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout op houtschroeven of “Nobifix poortdeur met kozijn“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Indien u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de procincie op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout op houtschroevenHet zetten van een tuinschutting rot douglas hout in de grond kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om die omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven