“hout op houtschroeven”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout op houtschroeven? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over verscheidene soorten tuinschuttingen en bijbehorende thema`s waar mensen naar zoeken zoals hout op houtschroeven. Zo zijn er verschillende soorten tuinschuttingen beschikbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hout op houtschroeven foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout op houtschroeven
Tuinschutting met raster
hout op houtschroeven blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stabiel, beschikken over een lange levensduur en behoeven zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn goed opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een hekwerk is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hout op houtschroeven of schutting laten plaatsen Dokkum op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hout op houtschroeven

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle keus voor het afsluiten van de tuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. steen betonplaten.

Een betonnen schutting is een schutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout op houtschroeven, kijk dan eens op douglas schutting 180×180 21 planks voor meer info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een beton schutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist doorgaans goede installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hout op houtschroeven
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout op houtschroeven
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout op houtschroeven
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die keurig past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de omheining sterk en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout op houtschroeven of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Oenkerk. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout op houtschroeven”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout op houtschroeven of schutting laten plaatsenschoonhoven.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout op houtschroeven Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout op houtschroeven beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hout op houtschroevenDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik op deze link om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere hekwerken of hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het slim om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hout op houtschroeven

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout op houtschroeven


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout op houtschroeven of “Nobifix poortdeur met kozijn“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of slangen direct tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout op houtschroevenHet plaatsen van een tuinschutting rot douglas hout in de grond kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top