“hout op ijzerschroeven”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout op ijzerschroeven? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over diverse type hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld hout op ijzerschroeven. Zo zijn er verschillende soorten hekwerken beschikbaar, ieder met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hout op ijzerschroeven foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout op ijzerschroeven
Tuinschutting met raster
hout op ijzerschroeven blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stabiel, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een omheining is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hout op ijzerschroeven of schutting laten plaatsen Haacht op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de mooiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hout op ijzerschroeven

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw tuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgewerkt met b.v. Elbe betonplaten.

Een beton tuinschutting is een tuinschutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hout op ijzerschroeven, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Zetten voor meer kennisgeving.

Een betonnen omheining biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hout op ijzerschroeven
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout op ijzerschroeven
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout op ijzerschroeven
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding robuust en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hout op ijzerschroeven of andere dingen zoals schutting 90 cm hoog. Ingeval u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout op ijzerschroeven”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout op ijzerschroeven of schutting laten plaatsen Leusden.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout op ijzerschroeven Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout op ijzerschroeven beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hout op ijzerschroevenDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees meer om er meer over te lezen. De luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of hoe ver moet een paal de grond in, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het slim om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hout op ijzerschroeven

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout op ijzerschroeven


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout op ijzerschroeven of “beste houtsoort voor buiten“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout op ijzerschroevenHet plaatsen van een tuinafscheiding wat als buren geen schutting willen kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om die hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top