“hout op maat Waddinxveen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout op maat Waddinxveen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer voorlichting over diverse type omheiningen en bijbehorende thema`s waar huiseigenaren op zoeken zoals hout op maat Waddinxveen. Zo zijn er verschillende soorten tuinafscheidingen leverbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hout op maat Waddinxveen foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout op maat Waddinxveen
Tuinschutting met raster
hout op maat Waddinxveen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stabiel, beschikken over een grote levensduur en vergen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een erfafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hout op maat Waddinxveen of onder welke verzekering valt een schutting op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hout op maat Waddinxveen

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van uw tuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stevig in de grond worden aangebracht en daarna worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een beton tuinschutting is een schutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en voorzien van beton mortel. Dan worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout op maat Waddinxveen, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Zeddam voor extra info.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of andere zaken die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist doorgaans professionele installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hout op maat Waddinxveen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout op maat Waddinxveen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout op maat Waddinxveen
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die keurig past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk stevig en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hout op maat Waddinxveen of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Dorst. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout op maat Waddinxveen”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout op maat Waddinxveen of slot voor op poort.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout op maat Waddinxveen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout op maat Waddinxveen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en hout op maat WaddinxveenDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus meer informatie om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de schutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere omheiningen of schutting kopen en laten plaatsen, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hout op maat Waddinxveen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout op maat Waddinxveen


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hout op maat Waddinxveen of “douglas Zweeds rabat wit“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Indien u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de procincie op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout op maat WaddinxveenHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Opperdoes kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om een schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven