“hout op maat Waddinxveen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout op maat Waddinxveen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer voorlichting over diverse type tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken zoals hout op maat Waddinxveen. Zo zijn er meerdere soorten hekwerken beschikbaar, elk met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

hout op maat Waddinxveen foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout op maat Waddinxveen
Tuinschutting met raster
hout op maat Waddinxveen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn robuust, hebben een lange levensduur en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hout op maat Waddinxveen of onder welke verzekering valt een schutting op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste luxe schuttingen”

Betonschutting of hout op maat Waddinxveen

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende optie voor het afsluiten van de tuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een beton hekwerk is een tuinschutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en aangestort met mortel specie. Daarna worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout op maat Waddinxveen, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Zeddam voor meer info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of andere kwesties die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal professionele montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hout op maat Waddinxveen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout op maat Waddinxveen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout op maat Waddinxveen
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en stabiel is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hout op maat Waddinxveen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Dorst. Indien u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout op maat Waddinxveen”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout op maat Waddinxveen of slot voor op poort.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout op maat Waddinxveen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout op maat Waddinxveen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hout op maat WaddinxveenEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus meer informatie om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere schuttingen of schutting kopen en laten plaatsen, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout op maat Waddinxveen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout op maat Waddinxveen


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout op maat Waddinxveen of “douglas Zweeds rabat wit“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de gemeente op uw erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout op maat WaddinxveenHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Opperdoes kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top