“hout plaatmateriaal voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout plaatmateriaal voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verschillende type tuinschuttingen en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld hout plaatmateriaal voor buiten. Zo zijn er verschillende type hekwerken beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

hout plaatmateriaal voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout plaatmateriaal voor buiten
Tuinschutting met raster
hout plaatmateriaal voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stevig, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een erfafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hout plaatmateriaal voor buiten of schutting laten plaatsen Neerpelt op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste beton schuttingen”

Betonschutting of hout plaatmateriaal voor buiten

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende keus voor het afsluiten van de tuin of kavel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die solide in de bodem worden aangebracht en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton tuinafscheiding is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout plaatmateriaal voor buiten, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Paal voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal professionele montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hout plaatmateriaal voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout plaatmateriaal voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout plaatmateriaal voor buiten
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar geplaatst en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk stevig en stabiel is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hout plaatmateriaal voor buiten of andere dingen zoals douglas plank 14 5 cm. Wanneer u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout plaatmateriaal voor buiten”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout plaatmateriaal voor buiten of beton schutting laten plaatsen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout plaatmateriaal voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout plaatmateriaal voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hout plaatmateriaal voor buitenDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips lezen om er over te weten te komen. De luxe hout-beton schutting is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of houten hek met gaas, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de locatie van de erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout plaatmateriaal voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout plaatmateriaal voor buiten


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout plaatmateriaal voor buiten of “lamp die aangaat als het donker wordt“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te monteren en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of slangen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout plaatmateriaal voor buitenHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Raalte kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die erfafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven