“hout plaatmateriaal voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout plaatmateriaal voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer voorlichting over diverse soorten schuttingen en bijbehorende thema`s waar huiseigenaren op zoeken zoals hout plaatmateriaal voor buiten. Zo zijn er verscheidene type erfafscheidingen leverbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hout plaatmateriaal voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout plaatmateriaal voor buiten
Tuinschutting met raster
hout plaatmateriaal voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn robuust, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn keurig opgewassen tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over hout plaatmateriaal voor buiten of schutting laten plaatsen Neerpelt op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hout plaatmateriaal voor buiten

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw tuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden aangebracht en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een beton hekwerk is een omheining waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Achteraf worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout plaatmateriaal voor buiten, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Paal voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal goede installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hout plaatmateriaal voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout plaatmateriaal voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout plaatmateriaal voor buiten
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hout plaatmateriaal voor buiten of andere zaken zoals douglas plank 14 5 cm. Wanneer u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout plaatmateriaal voor buiten”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout plaatmateriaal voor buiten of beton schutting laten plaatsen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout plaatmateriaal voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout plaatmateriaal voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hout plaatmateriaal voor buitenDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips lezen om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of houten hek met gaas, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van uw perceelgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout plaatmateriaal voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout plaatmateriaal voor buiten


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hout plaatmateriaal voor buiten of “lamp die aangaat als het donker wordt“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te monteren en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er kabels of leidingen strak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout plaatmateriaal voor buitenHet zetten van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Raalte kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om de tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven