“hout planken voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout planken voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over verschillende type tuinschuttingen en gerelateerde thema`s waar mensen op zoeken zoals hout planken voor buiten. Zo zijn er meerdere soorten tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hout planken voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout planken voor buiten
Tuinschutting met raster
hout planken voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stevig, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton omheiningen zijn perfect opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een tuinschutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hout planken voor buiten of hoe snel droogt snelbeton op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton schuttingen”

Betonschutting of hout planken voor buiten

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afsluiten van de tuin of kavel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de bodem worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een omheining waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Dan worden de betonplaten daartussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout planken voor buiten, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Engelen voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of andere kwesties die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist doorgaans professionele montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hout planken voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout planken voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout planken voor buiten
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining solide en stabiel is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout planken voor buiten of andere zaken zoals kunststof rabatdelen met houtnerf. Indien u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout planken voor buiten”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout planken voor buiten of zelf een deur maken.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout planken voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout planken voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hout planken voor buitenDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips over schuttingen om er meer over te lezen. De luxe hout-beton hekwerk is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting met gemetselde pilaren, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de situatie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout planken voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout planken voor buiten


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout planken voor buiten of “houten tuinpoort op maat“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de schutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout planken voor buitenHet zetten van een omheining hout 16 mm dik kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top