“hout planken voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout planken voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer voorlichting over verscheidene type omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld hout planken voor buiten. Zo zijn er diverse type erfafscheidingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

hout planken voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout planken voor buiten
Tuinschutting met raster
hout planken voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de meest verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hout planken voor buiten of hoe snel droogt snelbeton op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of hout planken voor buiten

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw achtertuin of kavel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de grond worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een hekwerk waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hout planken voor buiten, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Engelen voor extra kennisgeving.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of andere zaken die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen hekwerk kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist meestal goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hout planken voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout planken voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout planken voor buiten
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hout planken voor buiten of andere zaken zoals kunststof rabatdelen met houtnerf. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout planken voor buiten”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout planken voor buiten of zelf een deur maken.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout planken voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout planken voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hout planken voor buitenEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips over schuttingen om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting met gemetselde pilaren, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het wijs om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hout planken voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout planken voor buiten


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hout planken voor buiten of “houten tuinpoort op maat“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er buizen of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout planken voor buitenHet plaatsen van een tuinschutting hout 16 mm dik kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven