“hout voor buiten behandelen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout voor buiten behandelen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over diverse type schuttingen en bijbehorende thema`s waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld hout voor buiten behandelen. Zo zijn er verscheidene soorten tuinschuttingen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hout voor buiten behandelen foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout voor buiten behandelen
Tuinschutting met raster
hout voor buiten behandelen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn solide, beschikken over een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hout voor buiten behandelen of douglas planken 3 meter op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hout voor buiten behandelen

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een erfafscheiding waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde gezet en aangestort met mortel specie. Daarna worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout voor buiten behandelen, kijk dan eens op natuurlijke afscheiding in tuin voor meer kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton schutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal professionele montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hout voor buiten behandelen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout voor buiten behandelen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout voor buiten behandelen
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en vaststaand is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout voor buiten behandelen of afwijkende dingen zoals hek maken van hout. Als u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout voor buiten behandelen”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout voor buiten behandelen of schutting laten plaatsen Heenvliet.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout voor buiten behandelen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout voor buiten behandelen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hout voor buiten behandelenDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton hekwerk is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de omheining stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Nuland, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hout voor buiten behandelen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout voor buiten behandelen


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hout voor buiten behandelen of “gering hout en beton“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de omheining laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of leidingen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout voor buiten behandelenHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Reeuwijk kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om die schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top