“hout voor in de tuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout voor in de tuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verschillende type omheiningen en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken zoals hout voor in de tuin. Zo zijn er verscheidene type schuttingen beschikbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hout voor in de tuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout voor in de tuin
Tuinschutting met raster
hout voor in de tuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn stabiel, beschikken over een grote levensduur en vergen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een erfafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hout voor in de tuin of Gamma houten planken voor buiten op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hout voor in de tuin

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle keus voor het afsluiten van de tuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen omheining is een schutting waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout voor in de tuin, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Dworp voor extra kennisgeving.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hout voor in de tuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout voor in de tuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout voor in de tuin
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en stabiel is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout voor in de tuin of andere zaken zoals wat kost het kadaster. Als u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout voor in de tuin”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout voor in de tuin of schutting laten plaatsen Muizen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout voor in de tuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout voor in de tuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en hout voor in de tuinDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton schutting is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de hekwerk solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere schuttingen of schutting laten plaatsen Kerkdriel, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het wijs om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hout voor in de tuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout voor in de tuin


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hout voor in de tuin of “Zweeds rabatschutting laten plaatsen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout voor in de tuinHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Nederweert kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top