“hout wat tegen vocht kan”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hout wat tegen vocht kan? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verschillende type tuinschuttingen en gerelateerde thema`s waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld hout wat tegen vocht kan. Zo zijn er diverse soorten schuttingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hout wat tegen vocht kan foto
Dubbele poort Nobifix
Info hout wat tegen vocht kan
Tuinschutting met raster
hout wat tegen vocht kan blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stabiel, hebben een lange levensduur en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton schuttingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een tuinschutting is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hout wat tegen vocht kan of hout beton schutting Almere op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hout wat tegen vocht kan

Een betonschutting is een sterke en stijlvolle keus voor het afsluiten van uw tuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de bodem worden neerzetten en achteraf worden afgevult met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde gezet en voorzien van mortel specie. Daarna worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hout wat tegen vocht kan, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Waarland voor extra informatie.

Een betonnen schutting biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal goede installatie. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hout wat tegen vocht kan
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hout wat tegen vocht kan
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hout wat tegen vocht kan
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hout wat tegen vocht kan of afwijkende dingen zoals hout betonschutting Praxis. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hout wat tegen vocht kan”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hout wat tegen vocht kan of schutting laten plaatsen Westmalle.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hout wat tegen vocht kan Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hout wat tegen vocht kan beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hout wat tegen vocht kanEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of douglas hout beschermen tegen verkleuring, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van uw erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hout wat tegen vocht kan

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hout wat tegen vocht kan


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hout wat tegen vocht kan of “betonschutting den haag“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er buizen of leidingen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hout wat tegen vocht kanHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Doorn kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top