“houten balken in tuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten balken in tuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over diverse soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld houten balken in tuin. Zo zijn er verschillende soorten omheiningen beschikbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

houten balken in tuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten balken in tuin
Tuinschutting met raster
houten balken in tuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stevig, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over houten balken in tuin of Nobifix buitendeur met dubbel glas op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of houten balken in tuin

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle optie voor het afsluiten van uw tuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die solide in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton schutting is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt meestal gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en aangestort met beton mortel. Daarna worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten balken in tuin, kijk dan ook eens op schuttingdeur 100 x 180 voor meer info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige problemen die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren houten balken in tuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten balken in tuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten balken in tuin
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de omheining robuust en stabiel is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten balken in tuin of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Veerle. Wanneer u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten balken in tuin”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten balken in tuin of Zweeds rabat zwart afmetingen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten balken in tuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten balken in tuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en houten balken in tuinDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of hoe lang is een Klic melding geldig, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het slim om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over houten balken in tuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten balken in tuin


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten balken in tuin of “schutting smalle latten verticaal“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de gemeente op uw erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten balken in tuinHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Halen kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om de tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top