“houten balken tuin afscheiding”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten balken tuin afscheiding? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra informatie over diverse soorten omheiningen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld houten balken tuin afscheiding. Zo zijn er diverse soorten hekwerken beschikbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

houten balken tuin afscheiding foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten balken tuin afscheiding
Tuinschutting met raster
houten balken tuin afscheiding blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw tuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn solide, zijn duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een erfafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woning, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over houten balken tuin afscheiding of houten platen voor buiten Gamma op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste betonnen schuttingen”

Betonschutting of houten balken tuin afscheiding

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle optie voor het afsluiten van uw tuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een hekwerk waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met beton mortel. Achteraf worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten balken tuin afscheiding, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Webbekom voor meer info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren houten balken tuin afscheiding
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten balken tuin afscheiding
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten balken tuin afscheiding
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk stevig en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over houten balken tuin afscheiding of andere zaken zoals plantenbak voor aan schutting. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten balken tuin afscheiding”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten balken tuin afscheiding of schutting prijzen incl plaatsen Friesland.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten balken tuin afscheiding Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten balken tuin afscheiding beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en houten balken tuin afscheidingDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er over te lezen. Een luxe hout-beton omheining is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Middelbeers, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten balken tuin afscheiding

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten balken tuin afscheiding


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten balken tuin afscheiding of “schutting laten plaatsen Neer“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te plaatsen en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de gemeente op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten balken tuin afscheidingHet plaatsen van een erfafscheiding hoe lang gaat onbehandeld douglas hout mee kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om de schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top