“houten balkenstandaard maten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten balkenstandaard maten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer info over verscheidene type tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar consumenten op zoeken zoals houten balkenstandaard maten. Zo zijn er diverse type tuinschuttingen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

houten balkenstandaard maten foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten balkenstandaard maten
Tuinschutting met raster
houten balkenstandaard maten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stabiel, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton omheiningen zijn goed opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitzoeken van een schutting is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over houten balkenstandaard maten of schutting laten plaatsen Baflo op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste beton hout schuttingen”

Betonschutting of houten balkenstandaard maten

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgevult met b.v. nostalgie betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en aangestort met mortel specie. Naderhand worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten balkenstandaard maten, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Panningen voor meer kennisgeving.

Een betonnen hekwerk biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een beton omheining kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans professionele installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren houten balkenstandaard maten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten balkenstandaard maten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten balkenstandaard maten
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining sterk en vaststaand is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten balkenstandaard maten of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Tubbergen. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten balkenstandaard maten”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten balkenstandaard maten of schutting laten plaatsen Kleine-Spouwen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten balkenstandaard maten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten balkenstandaard maten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en houten balkenstandaard matenDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bezoek deze pagina om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Herkenbosch, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms verstandig om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten balkenstandaard maten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten balkenstandaard maten


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten balkenstandaard maten of “schutting laten plaatsen Bennebroek“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de omheining laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er buizen of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten balkenstandaard matenHet zetten van een omheining kan je op hout tegelen kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te zetten, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top