“houten hek met gaas”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten hek met gaas? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over diverse soorten hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken zoals houten hek met gaas. Zo zijn er verschillende soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

houten hek met gaas foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten hek met gaas
Tuinschutting met raster
houten hek met gaas blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stevig, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn goed opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in diverse kleuren en modellen. Luxe omheiningen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en natuurlijk uw budget. Lees meer over houten hek met gaas of douglas hout beschermen tegen verkleuring op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste beton schuttingen”

Betonschutting of houten hek met gaas

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die stabiel in de aarde worden neerzetten en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen schutting is een tuinschutting waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten hek met gaas, kijk dan eens op dubbele poort 3 meter voor extra informatie.

Een betonnen hekwerk biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal goede installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren houten hek met gaas
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten hek met gaas
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten hek met gaas
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar geplaatst en met een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding robuust en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over houten hek met gaas of andere zaken zoals goedkope hedera haag kant en klaar. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de schutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten hek met gaas”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten hek met gaas of schutting laten plaatsen Vroomshoop.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten hek met gaas Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten hek met gaas beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en houten hek met gaasEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik op deze link om er over te lezen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of plantenbak voor aan schutting, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het slim om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten hek met gaas

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten hek met gaas


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten hek met gaas of “schutting laten plaatsen Bosrijk“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Als u de hekwerk laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er buizen of slangen vlak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten hek met gaasHet plaatsen van een tuinafscheiding houten tuinverlichting zelf maken kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top