“houten hekken en poorten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten hekken en poorten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over verschillende type erfafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld houten hekken en poorten. Zo zijn er verscheidene soorten hekwerken leverbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

houten hekken en poorten foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten hekken en poorten
Tuinschutting met raster
houten hekken en poorten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in diverse soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme charisma aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stevig, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton hekwerken zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over houten hekken en poorten of overspanning houten balk berekenen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste hout beton schuttingen”

Betonschutting of houten hekken en poorten

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afsluiten van de achtertuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die solide in de grond worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een schutting waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en voorzien van mortel specie. Dan worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten hekken en poorten, kijk dan eens op stalen frame tuinpoort Praxis voor meer info.

Een betonnen schutting biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of andere problemen die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton omheining kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren houten hekken en poorten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten hekken en poorten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten hekken en poorten
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die keurig past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over houten hekken en poorten of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Streisand. Ingeval u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten hekken en poorten”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten hekken en poorten of voorbeelden bestrating kleine tuin.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten hekken en poorten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten hekken en poorten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en houten hekken en poortenDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees meer om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Edegem, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten hekken en poorten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten hekken en poorten


Er zijn verschillende soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten hekken en poorten of “zwart Zweeds rabatschutting“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten hekken en poortenHet zetten van een omheining schutting laten plaatsen Klimmen kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top