“houten hekken en poorten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten hekken en poorten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over verscheidene type hekwerken en gerelateerde thema`s waar mensen op zoeken zoals houten hekken en poorten. Zo zijn er meerdere type hekwerken leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

houten hekken en poorten foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten hekken en poorten
Tuinschutting met raster
houten hekken en poorten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de meest voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stabiel, hebben een grote levensduur en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn keurig opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een erfafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over houten hekken en poorten of overspanning houten balk berekenen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste hout beton schuttingen”

Betonschutting of houten hekken en poorten

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die solide in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton schutting is een schutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en aangestort met beton mortel. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten hekken en poorten, kijk dan eens op stalen frame tuinpoort Praxis voor meer info.

Een betonnen schutting biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal goede installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren houten hekken en poorten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten hekken en poorten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten hekken en poorten
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding sterk en vaststaand is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over houten hekken en poorten of andere dingen zoals schutting laten plaatsen Streisand. Ingeval u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten hekken en poorten”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten hekken en poorten of voorbeelden bestrating kleine tuin.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten hekken en poorten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten hekken en poorten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en houten hekken en poortenEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees meer om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Edegem, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van de perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten hekken en poorten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten hekken en poorten


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten hekken en poorten of “zwart Zweeds rabatschutting“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er kabels of slangen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten hekken en poortenHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Klimmen kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de schutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven