“houten hekwerk met gaas”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten hekwerk met gaas? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer voorlichting over verschillende soorten hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld houten hekwerk met gaas. Zo zijn er meerdere type schuttingen leverbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

houten hekwerk met gaas foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten hekwerk met gaas
Tuinschutting met raster
houten hekwerk met gaas blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest verkochte soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn robuust, hebben een grote levensduur en vereisen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn goed opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een erfafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over houten hekwerk met gaas of schutting laten plaatsen Ommen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste beton schuttingen”

Betonschutting of houten hekwerk met gaas

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die solide in de grond worden neerzetten en achteraf worden afgevult met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen schutting is een hekwerk waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en aangestort met betonmortel. Daarna worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten hekwerk met gaas, kijk dan eens op houten palen in de grond rotten voor extra kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een speelse uitstraling te geven.

Een beton omheining kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren houten hekwerk met gaas
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten hekwerk met gaas
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten hekwerk met gaas
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk solide en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over houten hekwerk met gaas of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Hoegaarden. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten hekwerk met gaas”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten hekwerk met gaas of schutting laten plaatsen Machelen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten hekwerk met gaas Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten hekwerk met gaas beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en houten hekwerk met gaasEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus meer informatie om er over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een hekwerk die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Margraten, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de situatie van de perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten hekwerk met gaas

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten hekwerk met gaas


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten hekwerk met gaas of “schutting laten plaatsen Grubbenvorst“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de schutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Indien u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op de perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten hekwerk met gaasHet plaatsen van een tuinafscheiding dubbel Zweeds rabat douglas kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de schutting op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om die hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top