“houten plank voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten plank voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer voorlichting over verschillende soorten hekwerken en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals houten plank voor buiten. Zo zijn er diverse type schuttingen beschikbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

houten plank voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten plank voor buiten
Tuinschutting met raster
houten plank voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn sterk, beschikken over een grote levensduur en vergen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een erfafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over houten plank voor buiten of schutting laten plaatsen Zwartemeer op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of houten plank voor buiten

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende optie voor het afsluiten van de tuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een beton hekwerk is een hekwerk waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en voorzien van betonmortel. Dan worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten plank voor buiten, kijk dan ook eens op losse planken voor blokhutschutting voor extra kennisgeving.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist doorgaans goede montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren houten plank voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten plank voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten plank voor buiten
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over houten plank voor buiten of afwijkende dingen zoals poort maken van steigerhout. Indien u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten plank voor buiten”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten plank voor buiten of schutting laten plaatsen Tricht.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten plank voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten plank voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en houten plank voor buitenDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bezoek deze pagina om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere schuttingen of schutting laten plaatsen Grootegast, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten plank voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten plank voor buiten


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten plank voor buiten of “schutting laten plaatsen Margraten“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Als u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de gemeente op uw erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten plank voor buitenHet zetten van een omheining hout betonschutting douglas kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om de omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top