“houten planken 20 cm breed”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten planken 20 cm breed? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra voorlichting over verscheidene type schuttingen en bijbehorende onderwerpen waar mensen op zoeken zoals houten planken 20 cm breed. Zo zijn er meerdere type erfafscheidingen leverbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

houten planken 20 cm breed foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten planken 20 cm breed
Tuinschutting met raster
houten planken 20 cm breed blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stabiel, hebben een lange levensduur en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een erfafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over houten planken 20 cm breed of schutting laten plaatsen Hapert op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of houten planken 20 cm breed

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle optie voor het afsluiten van uw achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die solide in de bodem worden geplaatst en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een erfafscheiding waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt veel gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Dan worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten planken 20 cm breed, kijk dan ook eens op is lariks hout hetzelfde als douglas voor meer info.

Een betonnen omheining biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen kans op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren houten planken 20 cm breed
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten planken 20 cm breed
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten planken 20 cm breed
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk sterk en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten planken 20 cm breed of andere dingen zoals gebeitst hout opnieuw beitsen. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten planken 20 cm breed”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten planken 20 cm breed of goedkoop hout voor buiten.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten planken 20 cm breed Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten planken 20 cm breed beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en houten planken 20 cm breedEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te lezen. De luxe hout-beton hekwerk is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of schutting scheef door wind, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de locatie van de perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten planken 20 cm breed

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten planken 20 cm breed


Er zijn verschillende soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten planken 20 cm breed of “schutting laten plaatsen Dussen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of leidingen precies tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten planken 20 cm breedHet zetten van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Oud-Heverlee kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top