“houten planken 20 cm breed”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten planken 20 cm breed? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer voorlichting over verschillende type schuttingen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld houten planken 20 cm breed. Zo zijn er diverse soorten schuttingen leverbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

houten planken 20 cm breed foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten planken 20 cm breed
Tuinschutting met raster
houten planken 20 cm breed blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn sterk, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in diverse kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over houten planken 20 cm breed of schutting laten plaatsen Hapert op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of houten planken 20 cm breed

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afsluiten van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die solide in de bodem worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton tuinafscheiding is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten planken 20 cm breed, kijk dan ook eens op is lariks hout hetzelfde als douglas voor meer informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren houten planken 20 cm breed
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten planken 20 cm breed
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten planken 20 cm breed
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten planken 20 cm breed of andere zaken zoals gebeitst hout opnieuw beitsen. Indien u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten planken 20 cm breed”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten planken 20 cm breed of goedkoop hout voor buiten.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten planken 20 cm breed Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten planken 20 cm breed beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en houten planken 20 cm breedDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te lezen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere schuttingen of schutting scheef door wind, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten planken 20 cm breed

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten planken 20 cm breed


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten planken 20 cm breed of “schutting laten plaatsen Dussen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de procincie op de erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten planken 20 cm breedHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Oud-Heverlee kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om de tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven