“houten planken en balken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten planken en balken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra kennisgeving over verschillende type hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld houten planken en balken. Zo zijn er meerdere soorten hekwerken beschikbaar, elk met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

houten planken en balken foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten planken en balken
Tuinschutting met raster
houten planken en balken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn beschikbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn krachtig, hebben een lange levensduur en vergen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over houten planken en balken of schutting laten plaatsen Breukelen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton schuttingen”

Betonschutting of houten planken en balken

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle keus voor het afsluiten van de tuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een beton omheining is een erfafscheiding waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten planken en balken, kijk dan eens op kant en klare schuttingen voor meer info.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist veelal professionele montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren houten planken en balken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten planken en balken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten planken en balken
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten planken en balken of afwijkende dingen zoals grenen of vurenschutting. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten planken en balken”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten planken en balken of schutting laten plaatsen Londerzeel.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten planken en balken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten planken en balken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en houten planken en balkenEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton omheining is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere omheiningen of douglas impregneren of beitsen, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het soms slim om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten planken en balken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten planken en balken


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten planken en balken of “schutting laten plaatsen Bergentheim“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of glasvezel leidingen vlak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten planken en balkenHet plaatsen van een hekwerk hek maken van hout kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om een hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top