“houten planken voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten planken voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over diverse soorten hekwerken en bijbehorende thema`s waar woningbezitters naar zoeken zoals houten planken voor buiten. Zo zijn er meerdere type hekwerken leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

houten planken voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten planken voor buiten
Tuinschutting met raster
houten planken voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de meest verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme charisma aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn robuust, zijn duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect bestand tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over houten planken voor buiten of schutting laten plaatsen Veerle op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of houten planken voor buiten

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de grond worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een beton omheining is een hekwerk waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van beton mortel. Dan worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten planken voor buiten, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Eelde voor meer info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist doorgaans goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren houten planken voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten planken voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten planken voor buiten
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en vaststaand is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over houten planken voor buiten of andere dingen zoals schutting laten plaatsen ‘s-Gravenhage. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten planken voor buiten”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten planken voor buiten of schutting laten plaatsen Ens.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten planken voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten planken voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en houten planken voor buitenDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vind hier uw antwoord om er meer over te lezen. De luxe hout-beton hekwerk is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of schutting laten plaatsen sint Annaparochie, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het soms wijs om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten planken voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten planken voor buiten


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten planken voor buiten of “schutting laten plaatsen Peer“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de procincie op uw erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten planken voor buitenHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Nuth kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top