“houten planken voor deur”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten planken voor deur? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over verschillende soorten erfafscheidingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld houten planken voor deur. Zo zijn er meerdere soorten erfafscheidingen beschikbaar, ieder met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

houten planken voor deur foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten planken voor deur
Tuinschutting met raster
houten planken voor deur blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn solide, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitkiezen van een omheining is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over houten planken voor deur of schutting laten plaatsen Leusden op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton schuttingen”

Betonschutting of houten planken voor deur

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van de achtertuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stevig in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Naderhand worden de betonplaten ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten planken voor deur, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Vries voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal professionele installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren houten planken voor deur
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten planken voor deur
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten planken voor deur
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en stabiel is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten planken voor deur of overige dingen zoals grenen schutting 21 planks. Als u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten planken voor deur”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten planken voor deur of schutting laten plaatsen Monnickendam.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten planken voor deur Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten planken voor deur beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en houten planken voor deurDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton omheining is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere schuttingen of schuttingdeur 100 x 180, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van de erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten planken voor deur

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten planken voor deur


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten planken voor deur of “schutting laten plaatsen Bussum“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te plaatsen en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de gemeente op de erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten planken voor deurHet plaatsen van een omheining schutting laten plaatsen Kortenhoef kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om die hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven