“houten poort op maat”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten poort op maat? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over verschillende soorten erfafscheidingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters naar zoeken zoals houten poort op maat. Zo zijn er verschillende soorten omheiningen leverbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

houten poort op maat foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten poort op maat
Tuinschutting met raster
houten poort op maat blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst verkochte soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn krachtig, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, modellen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw tuin en woonhuis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over houten poort op maat of rvsslotbout m8 x 100 op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of houten poort op maat

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van de achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de grond worden neerzetten en vervolgens worden afgewerkt met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een betonnen omheining is een hekwerk waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt veel gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en aangestort met beton mortel. Daarna worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten poort op maat, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Kasterlee voor extra kennisgeving.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of andere kwesties die bij houten hekwerken wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal goede montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren houten poort op maat
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten poort op maat
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten poort op maat
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die keurig past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten poort op maat of afwijkende zaken zoals schutting bestand tegen storm. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten poort op maat”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten poort op maat of tuinscherm 2 meter hoog.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten poort op maat Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten poort op maat beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en houten poort op maatEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prins Schuttingen om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of duurzaam hout voor buiten, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het verstandig om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten poort op maat

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten poort op maat


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten poort op maat of “geïmpregneerd vuren of douglas“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Indien u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de procincie op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten poort op maatHet zetten van een tuinafscheiding zwart hang en sluitwerk kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top