“houten poort zelf maken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten poort zelf maken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra voorlichting over verscheidene soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld houten poort zelf maken. Zo zijn er diverse soorten erfafscheidingen leverbaar, ieder met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

houten poort zelf maken foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten poort zelf maken
Tuinschutting met raster
houten poort zelf maken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw erf, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, hebben een lange levensduur en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, modellen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton omheiningen zijn perfect opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een erfafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over houten poort zelf maken of schutting laten plaatsen Biezelinge op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of houten poort zelf maken

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw tuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een erfafscheiding waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten poort zelf maken, kijk dan eens op hout planken voor buiten voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren houten poort zelf maken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten poort zelf maken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten poort zelf maken
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting stevig en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over houten poort zelf maken of andere dingen zoals schroefgaten vullen hout buiten. Wanneer u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten poort zelf maken”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten poort zelf maken of planten voor aan schutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten poort zelf maken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten poort zelf maken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en houten poort zelf makenDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere omheiningen of douglas Zweeds rabat grijs, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van de perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten poort zelf maken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten poort zelf maken


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over houten poort zelf maken of “schutting laten plaatsen Vianen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te monteren en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de procincie op uw erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten poort zelf makenHet zetten van een schutting schutting laten plaatsenschoonhoven kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top