“houten poort zelf maken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten poort zelf maken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over verschillende soorten omheiningen en gerelateerde thema`s waar mensen naar zoeken zoals houten poort zelf maken. Zo zijn er meerdere type tuinafscheidingen beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

houten poort zelf maken foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten poort zelf maken
Tuinschutting met raster
houten poort zelf maken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn robuust, hebben een grote levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over houten poort zelf maken of schutting laten plaatsen Biezelinge op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste betonnen schuttingen”

Betonschutting of houten poort zelf maken

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van de achtertuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die stevig in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een hekwerk waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en aangestort met mortel specie. Naderhand worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten poort zelf maken, kijk dan eens op hout planken voor buiten voor extra kennisgeving.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren houten poort zelf maken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten poort zelf maken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten poort zelf maken
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en stabiel is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over houten poort zelf maken of overige dingen zoals schroefgaten vullen hout buiten. Indien u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten poort zelf maken”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten poort zelf maken of planten voor aan schutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten poort zelf maken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten poort zelf maken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en houten poort zelf makenDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton schutting is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of douglas Zweeds rabat grijs, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms slim om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten poort zelf maken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten poort zelf maken


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten poort zelf maken of “schutting laten plaatsen Vianen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Af en toe liggen er kabels of glasvezel leidingen direct tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij aarzeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten poort zelf makenHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsenschoonhoven kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om de tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven