“houten poorten en hekken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten poorten en hekken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra kennisgeving over verscheidene soorten erfafscheidingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals houten poorten en hekken. Zo zijn er diverse soorten schuttingen beschikbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

houten poorten en hekken foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten poorten en hekken
Tuinschutting met raster
houten poorten en hekken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stevig, zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn goed opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over houten poorten en hekken of schutting laten plaatsen Kortessem op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of houten poorten en hekken

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de grond worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinschutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond gezet en aangestort met betonmortel. Achteraf worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten poorten en hekken, kijk dan eens op Zweeds rabatschutting laten plaatsen voor meer info.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal goede installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren houten poorten en hekken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten poorten en hekken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten poorten en hekken
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar geplaatst en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de schutting stevig en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten poorten en hekken of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Nieuwkoop. Als u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten poorten en hekken”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten poorten en hekken of schutting laten plaatsen Scherpenheuvel.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten poorten en hekken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten poorten en hekken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en houten poorten en hekkenEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er over te lezen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een omheining die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere schuttingen of 23 planks tuinschermen, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de situatie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten poorten en hekken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten poorten en hekken


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten poorten en hekken of “betonpaal antraciet met diamantkop“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Als u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de procincie op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten poorten en hekkenHet zetten van een tuinschutting palen uit de grond trekken kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de schutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om een omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top