“houten schutting laten plaatsen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten schutting laten plaatsen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra info over verschillende type schuttingen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld houten schutting laten plaatsen. Zo zijn er diverse soorten schuttingen leverbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

houten schutting laten plaatsen foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten schutting laten plaatsen
Tuinschutting met raster
houten schutting laten plaatsen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de meest verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stabiel, beschikken over een grote levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn beschikbaar in verscheidene kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over houten schutting laten plaatsen of schutting laten plaatsen Soerendonk op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of houten schutting laten plaatsen

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met b.v. steen betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een erfafscheiding waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en voorzien van mortel specie. Daarna worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten schutting laten plaatsen, kijk dan eens op schutting laten plaatsenstreefkerk voor meer info.

Een betonnen omheining biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige problemen die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een wellustige uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal professionele installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren houten schutting laten plaatsen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten schutting laten plaatsen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten schutting laten plaatsen
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining stevig en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over houten schutting laten plaatsen of overige dingen zoals Zweeds rabat zwart verf. Indien u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten schutting laten plaatsen”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten schutting laten plaatsen of douglas poortdeur met kozijn.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten schutting laten plaatsen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten schutting laten plaatsen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en houten schutting laten plaatsenDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bezoek deze pagina om er over te weten te komen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de hekwerk solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting 2 meter hoog kopen, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de situatie van uw perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten schutting laten plaatsen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten schutting laten plaatsen


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten schutting laten plaatsen of “schutting laten plaatsen Kwintsheul“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinschutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Als u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de gemeente op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten schutting laten plaatsenHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Opglabbeek kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om de tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top