“houten schutting met betonpalen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten schutting met betonpalen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra voorlichting over verscheidene soorten omheiningen en gerelateerde thema`s waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld houten schutting met betonpalen. Zo zijn er verscheidene type omheiningen leverbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

houten schutting met betonpalen foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten schutting met betonpalen
Tuinschutting met raster
houten schutting met betonpalen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stabiel, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Hout beton schuttingen zijn beter opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over houten schutting met betonpalen of schutting met smalle latjes op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of houten schutting met betonpalen

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgevult met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen schutting is een omheining waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele constructie die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan houten schutting met betonpalen, kijk dan eens op schuifdeur in 2 delen voor extra informatie.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten hekwerken wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een beton schutting kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal professionele installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren houten schutting met betonpalen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten schutting met betonpalen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten schutting met betonpalen
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar geplaatst en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten schutting met betonpalen of andere dingen zoals schutting laten plaatsen Nijverdal. Ingeval u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten schutting met betonpalen”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten schutting met betonpalen of slot voor houten tuinpoort.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten schutting met betonpalen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten schutting met betonpalen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en houten schutting met betonpalenEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of palen beschermen tegen rot, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van uw erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over houten schutting met betonpalen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten schutting met betonpalen


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten schutting met betonpalen of “schutting laten plaatsen Godsheide“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er kabels of slangen direct tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten schutting met betonpalenHet plaatsen van een schutting 21 planks grenen schutting kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top