“houten schuttingen met betonpalen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over houten schuttingen met betonpalen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer voorlichting over verschillende soorten hekwerken en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld houten schuttingen met betonpalen. Zo zijn er diverse soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

houten schuttingen met betonpalen foto
Dubbele poort Nobifix
Info houten schuttingen met betonpalen
Tuinschutting met raster
houten schuttingen met betonpalen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten omheiningen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn krachtig, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton hekwerken zijn perfect bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over houten schuttingen met betonpalen of schutting laten plaatsen Nieuw Bergen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of houten schuttingen met betonpalen

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende optie voor het afscheiden van de achtertuin of kavel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de aarde worden geplaatst en achteraf worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton tuinschutting is een erfafscheiding waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Achteraf worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan houten schuttingen met betonpalen, kijk dan eens op betonpaal met sleuf Gamma voor meer kennisgeving.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren houten schuttingen met betonpalen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting houten schuttingen met betonpalen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting houten schuttingen met betonpalen
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk sterk en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over houten schuttingen met betonpalen of andere dingen zoals schutting planken over elkaar. Wanneer u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “houten schuttingen met betonpalen”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over houten schuttingen met betonpalen of schutting laten plaatsen Driebergen-Rijsenburg.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

houten schuttingen met betonpalen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
houten schuttingen met betonpalen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en houten schuttingen met betonpalenEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Nieuwerkerk aan den IJssel, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het raadzaam om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over houten schuttingen met betonpalen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over houten schuttingen met betonpalen


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over houten schuttingen met betonpalen of “schutting met smalle latjes“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te monteren en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de procincie op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals houten schuttingen met betonpalenHet zetten van een tuinschutting bevestiging schutting aan paal kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om de erfafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top