“kant en klare toog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over kant en klare toog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over diverse type hekwerken en gerelateerde thema`s waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld kant en klare toog. Zo zijn er verscheidene type schuttingen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

kant en klare toog foto
Dubbele poort Nobifix
Info kant en klare toog
Tuinschutting met raster
kant en klare toog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn stevig, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een tuinschutting is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over kant en klare toog of schutting laten plaatsen Warffum op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste beton hout schuttingen”

Betonschutting of kant en klare toog

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die solide in de aarde worden geplaatst en vervolgens worden afgewerkt met b.v. nostalgie betonplaten.

Een betonnen omheining is een hekwerk waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Achteraf worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan kant en klare toog, kijk dan eens op gewicht Nobifix balk berekenen voor meer info.

Een betonnen schutting biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal professionele montage. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren kant en klare toog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting kant en klare toog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting kant en klare toog
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk stevig en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over kant en klare toog of overige dingen zoals stalen ramen dubbel glas. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “kant en klare toog”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw omheining en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over kant en klare toog of houten tuinpoort met stalen frame.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

kant en klare toog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
kant en klare toog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en kant en klare toogDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tuinschutting tips om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of houten schutting 150 hoog, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over kant en klare toog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over kant en klare toog


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over kant en klare toog of “schutting laten plaatsen Duiven“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te monteren en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Indien u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de procincie op de perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals kant en klare toogHet zetten van een omheining gaaspaneel op maat maken kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om die erfafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top