“poort maken van schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over poort maken van schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verscheidene soorten schuttingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld poort maken van schutting. Zo zijn er diverse soorten tuinafscheidingen beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

poort maken van schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info poort maken van schutting
Tuinschutting met raster
poort maken van schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de meest voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn krachtig, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een erfafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woning, en uiteraard uw begroting. Lees meer over poort maken van schutting of schutting Zweeds rabat zwart op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste luxe schuttingen”

Betonschutting of poort maken van schutting

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden geplaatst en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een beton hekwerk is een omheining waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt meestal gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van beton mortel. Vervolgens worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan poort maken van schutting, kijk dan ook eens op poortdeur 80 cm breed voor meer kennisgeving.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren poort maken van schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting poort maken van schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting poort maken van schutting
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar geplaatst en met een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de omheining solide en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over poort maken van schutting of andere zaken zoals palen in grond vastzetten. Indien u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “poort maken van schutting”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over poort maken van schutting of balken aan muur bevestigen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

poort maken van schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
poort maken van schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en poort maken van schuttingDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus meer informatie om er over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of op laten maken douglas, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de situatie van uw erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over poort maken van schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over poort maken van schutting


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over poort maken van schutting of “douglas plank 14 5 cm“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de schutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of glasvezel leidingen direct tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals poort maken van schuttingHet zetten van een erfafscheiding palen op beton bevestigen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top