“schutting laten plaatsen Abcoude”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Abcoude? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra informatie over verschillende type tuinschuttingen en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken zoals schutting laten plaatsen Abcoude. Zo zijn er verscheidene soorten schuttingen leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schutting laten plaatsen Abcoude foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Abcoude
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Abcoude blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn robuust, hebben een grote levensduur en behoeven weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn beter bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over schutting laten plaatsen Abcoude of kleur bruin franse kastanje op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste beton schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Abcoude

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle optie voor het afscheiden van de tuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de grond worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een omheining waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond geplaatst en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting laten plaatsen Abcoude, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Vorst voor meer kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of andere problemen die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans goede montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Abcoude
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Abcoude
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Abcoude
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting stevig en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting laten plaatsen Abcoude of andere zaken zoals paalhouder met punt 10×10. Als u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Abcoude”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Abcoude of schutting laten plaatsen Gaanderen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Abcoude Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Abcoude beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting laten plaatsen AbcoudeDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Broek op Langedijk, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het wijs om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Abcoude

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Abcoude


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Abcoude of “Nobifix planken veer en groef“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te monteren en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de procincie op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen AbcoudeHet plaatsen van een hekwerk schutting laten plaatsen Beekbergen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top