“schutting laten plaatsen De Lier”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen De Lier? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verschillende type tuinschuttingen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken zoals schutting laten plaatsen De Lier. Zo zijn er verschillende soorten tuinafscheidingen beschikbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting laten plaatsen De Lier foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen De Lier
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen De Lier blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn sterk, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in diverse kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton omheiningen zijn perfect opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus goed tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woning, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting laten plaatsen De Lier of schutting laten plaatsen Olen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen De Lier

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die robuust in de grond worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem gezet en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting laten plaatsen De Lier, kijk dan ook eens op hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin voor extra informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal professionele installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren schutting laten plaatsen De Lier
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen De Lier
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen De Lier
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de schutting robuust en stabiel is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting laten plaatsen De Lier of afwijkende dingen zoals houten poort met stalen frame. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen De Lier”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen De Lier of schutting laten plaatsen Weerselo.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen De Lier Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen De Lier beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting laten plaatsen De LierEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of wat is geïmpregneerd hout, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting laten plaatsen De Lier

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen De Lier


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen De Lier of “moet geïmpregneerd hout behandeld worden“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of slangen direct tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen De LierHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Nieuwendijk kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven