“schutting laten plaatsen Enkhuizen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Enkhuizen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer info over verscheidene type schuttingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken zoals schutting laten plaatsen Enkhuizen. Zo zijn er verschillende soorten tuinafscheidingen beschikbaar, elk met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

schutting laten plaatsen Enkhuizen foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Enkhuizen
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Enkhuizen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stabiel, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn goed bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting laten plaatsen Enkhuizen of schutting laten plaatsen Hazerswoude-Rijndijk op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Enkhuizen

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende keus voor het afsluiten van de tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de bodem worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een beton schutting is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en aangestort met beton mortel. Daarna worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting laten plaatsen Enkhuizen, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Stramproy voor meer info.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Enkhuizen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Enkhuizen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Enkhuizen
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining robuust en stabiel is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting laten plaatsen Enkhuizen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Lent. Wanneer u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Enkhuizen”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Enkhuizen of hout op ijzerschroeven.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Enkhuizen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Enkhuizen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting laten plaatsen EnkhuizenDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens verder om er over te lezen. Een luxe hout-beton omheining is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of rot douglas hout in de grond, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het soms slim om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Enkhuizen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Enkhuizen


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Enkhuizen of “schutting aan een kant beitsen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de procincie op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen EnkhuizenHet plaatsen van een tuinafscheiding kadastrale kaart met maatvoering kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om de hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top