“schutting laten plaatsen Slochteren”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Slochteren? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over verscheidene soorten erfafscheidingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters naar zoeken zoals schutting laten plaatsen Slochteren. Zo zijn er verschillende soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

schutting laten plaatsen Slochteren foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Slochteren
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Slochteren blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stevig, zijn duurzaam en behoeven minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een schutting is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over schutting laten plaatsen Slochteren of houten schutting planken verticaal op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Slochteren

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die robuust in de bodem worden neerzetten en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een omheining waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Daarna worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting laten plaatsen Slochteren, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Lent voor extra kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een wellustige uitstraling te geven.

Een beton omheining kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal goede installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Slochteren
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Slochteren
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Slochteren
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die keurig past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de schutting robuust en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting laten plaatsen Slochteren of afwijkende dingen zoals schutting van Zweeds rabat. Als u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Slochteren”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Slochteren of houten deuren met glas.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Slochteren Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Slochteren beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en schutting laten plaatsen SlochterenEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te lezen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de schutting solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of beton schutting met rotsmotief, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van uw erfgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Slochteren

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Slochteren


Er zijn verschillende soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Slochteren of “schutting laten plaatsen Ospel“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de hekwerk laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de gemeente op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen SlochterenHet plaatsen van een omheining houten tuinhekken en poorten kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de schutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te zetten, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top