“schutting laten plaatsen Wijchen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Wijchen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer kennisgeving over diverse type hekwerken en gerelateerde thema`s waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld schutting laten plaatsen Wijchen. Zo zijn er diverse soorten omheiningen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

schutting laten plaatsen Wijchen foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Wijchen
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Wijchen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stabiel, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een erfafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over schutting laten plaatsen Wijchen of schutting laten plaatsen Katanga Mechelen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Wijchen

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een omheining waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt veel gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting laten plaatsen Wijchen, kijk dan ook eens op douglas hout oliën of beitsen voor extra info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of overige zaken die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist veelal professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Wijchen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Wijchen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Wijchen
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding robuust en vaststaand is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting laten plaatsen Wijchen of afwijkende dingen zoals kadaster meting erfgrens kosten. Indien u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Wijchen”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Wijchen of schutting laten plaatsen Kalmthout.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Wijchen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Wijchen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en schutting laten plaatsen WijchenEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees informatie over erfafscheiding om er over te weten te komen. De luxe hout-beton omheining is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton schutting is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de omheining solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of goedkoop hout voor buiten, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het soms verstandig om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Wijchen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Wijchen


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Wijchen of “schutting laten plaatsen Schaijk“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er kabels of slangen direct tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen WijchenHet zetten van een tuinafscheiding groene aanslag verwijderen composiet kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top