“schutting laten plaatsen Wijk aan Zee”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Wijk aan Zee? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over diverse soorten tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters naar zoeken zoals schutting laten plaatsen Wijk aan Zee. Zo zijn er diverse type tuinafscheidingen leverbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schutting laten plaatsen Wijk aan Zee foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Wijk aan Zee
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Wijk aan Zee blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn robuust, beschikken over een grote levensduur en vergen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over schutting laten plaatsen Wijk aan Zee of hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Wijk aan Zee

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle keus voor het afscheiden van uw achtertuin of kavel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die solide in de aarde worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton tuinschutting is een hekwerk waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt veel gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting laten plaatsen Wijk aan Zee, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Leuth voor meer kennisgeving.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist meestal goede montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Wijk aan Zee
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Wijk aan Zee
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Wijk aan Zee
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die keurig past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk robuust en vaststaand is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting laten plaatsen Wijk aan Zee of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Waanrode. Wanneer u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Wijk aan Zee”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Wijk aan Zee of schutting laten plaatsen Sambeek.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Wijk aan Zee Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Wijk aan Zee beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting laten plaatsen Wijk aan ZeeDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Kapelle-op-den-Bos, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de locatie van de erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Wijk aan Zee

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Wijk aan Zee


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Wijk aan Zee of “welk hout buiten gebruiken“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Als u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of slangen strak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Wijk aan ZeeHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen kosten kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om de omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top