“schutting laten plaatsen Zaventem”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Zaventem? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over verschillende type tuinschuttingen en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken bijvoorbeeld schutting laten plaatsen Zaventem. Zo zijn er verscheidene soorten schuttingen leverbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

schutting laten plaatsen Zaventem foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Zaventem
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Zaventem blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn robuust, zijn duurzaam en vergen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton schuttingen zijn keurig bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een omheining is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over schutting laten plaatsen Zaventem of schutting laten plaatsen Otterbeek op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Zaventem

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende optie voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de bodem worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een betonnen schutting is een omheining waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en aangestort met betonmortel. Daarna worden de betonplaten ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting laten plaatsen Zaventem, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Harskamp voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een beton tuinafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal goede montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Zaventem
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Zaventem
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Zaventem
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de schutting solide en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting laten plaatsen Zaventem of overige dingen zoals blokhut profielschutting. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Zaventem”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Zaventem of douglas hout planken Gamma.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Zaventem Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Zaventem beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting laten plaatsen ZaventemDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er meer over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een schutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Glabbeek, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van de perceelgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Zaventem

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Zaventem


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Zaventem of “schutting laten plaatsen Midwoud“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Wanneer u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of slangen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen ZaventemHet zetten van een tuinschutting dubbele buitendeur met kozijn kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om de erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top