“schutting laten plaatsen Zelhem”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Zelhem? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over diverse type tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar mensen naar zoeken zoals schutting laten plaatsen Zelhem. Zo zijn er verscheidene soorten tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

schutting laten plaatsen Zelhem foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Zelhem
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Zelhem blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn krachtig, beschikken over een grote levensduur en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe omheiningen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over schutting laten plaatsen Zelhem of metalen palen voor hekwerk op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Zelhem

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende optie voor het afsluiten van de tuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de bodem worden geplaatst en achteraf worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinafscheiding waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en aangestort met mortel specie. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting laten plaatsen Zelhem, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Lunteren voor extra informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist meestal goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Zelhem
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Zelhem
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Zelhem
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk solide en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting laten plaatsen Zelhem of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Panningen. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Zelhem”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Zelhem of wat is een motiefschutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Zelhem Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Zelhem beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting laten plaatsen ZelhemEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips om er over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of planken 15 cm breed, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Zelhem

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Zelhem


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Zelhem of “schutting hoogte 2 meter“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Als u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen ZelhemHet zetten van een tuinschutting schutting laten plaatsen Budel kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om de schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de omheining is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top