“schutting laten plaatsen Zierikzee”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Zierikzee? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer voorlichting over verschillende soorten tuinschuttingen en gerelateerde thema`s waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld schutting laten plaatsen Zierikzee. Zo zijn er diverse soorten tuinafscheidingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

schutting laten plaatsen Zierikzee foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Zierikzee
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Zierikzee blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stevig, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over schutting laten plaatsen Zierikzee of balken bevestigen aan muur op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de mooiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Zierikzee

Een beton schutting is een sterke en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van de tuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een betonnen schutting is een omheining waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van beton mortel. Dan worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting laten plaatsen Zierikzee, kijk dan ook eens op schutting betonpalen en hout voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Zierikzee
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Zierikzee
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Zierikzee
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk robuust en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over schutting laten plaatsen Zierikzee of andere dingen zoals paal op betonpoer plaatsen. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Zierikzee”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Zierikzee of houten poort maken tekening.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Zierikzee Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Zierikzee beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting laten plaatsen ZierikzeeDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er over te weten te komen. De luxe hout-beton schutting is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Ruisbroek, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van de perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Zierikzee

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Zierikzee


Er zijn verscheidene type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Zierikzee of “schutting laten plaatsen Beekbergen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te monteren en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de gemeente op uw erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen ZierikzeeHet plaatsen van een tuinafscheiding hout beton schutting laten plaatsen kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om die schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top