“schutting laten plaatsen Zonhoven”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting laten plaatsen Zonhoven? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer info over diverse soorten tuinafscheidingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals schutting laten plaatsen Zonhoven. Zo zijn er diverse soorten tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting laten plaatsen Zonhoven foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting laten plaatsen Zonhoven
Tuinschutting met raster
schutting laten plaatsen Zonhoven blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de vaakst voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn solide, beschikken over een lange levensduur en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton schuttingen zijn beter opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over schutting laten plaatsen Zonhoven of beton houtschutting laten plaatsen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste betonnen schuttingen”

Betonschutting of schutting laten plaatsen Zonhoven

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van de tuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de aarde worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen schutting is een omheining waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan schutting laten plaatsen Zonhoven, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Kockengen voor extra informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist doorgaans professionele montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting laten plaatsen Zonhoven
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting laten plaatsen Zonhoven
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting laten plaatsen Zonhoven
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk solide en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting laten plaatsen Zonhoven of overige dingen zoals kant en klaar hekwerk met klimop. Indien u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting laten plaatsen Zonhoven”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting laten plaatsen Zonhoven of douglas hout zwart maken.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting laten plaatsen Zonhoven Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting laten plaatsen Zonhoven beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en schutting laten plaatsen ZonhovenEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bezoek deze pagina om er over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of schutting laten plaatsen Rijkhoven, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van de erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over schutting laten plaatsen Zonhoven

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting laten plaatsen Zonhoven


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting laten plaatsen Zonhoven of “tuinpoort 100 cm breed“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting laten plaatsen ZonhovenHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Hoorn kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om die tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top