“schutting maken horizontale planken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting maken horizontale planken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over verscheidene soorten schuttingen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld schutting maken horizontale planken. Zo zijn er verscheidene type schuttingen leverbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

schutting maken horizontale planken foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting maken horizontale planken
Tuinschutting met raster
schutting maken horizontale planken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn robuust, hebben een grote levensduur en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over schutting maken horizontale planken of schutting laten plaatsen Langerak op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste luxe schuttingen”

Betonschutting of schutting maken horizontale planken

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw tuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die robuust in de grond worden neerzetten en vervolgens worden afgewerkt met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een hekwerk waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en voorzien van beton mortel. Dan worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele constructie die opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting maken horizontale planken, kijk dan eens op betonplaat 5 cm dik voor meer info.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton omheining kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren schutting maken horizontale planken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting maken horizontale planken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting maken horizontale planken
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting robuust en stabiel is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting maken horizontale planken of afwijkende zaken zoals kant en klaar beton fundering. Als u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting maken horizontale planken”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting maken horizontale planken of schutting laten plaatsen Doetinchem.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting maken horizontale planken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting maken horizontale planken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en schutting maken horizontale plankenDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bezoek deze pagina om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of ijzeren frame op maat, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting maken horizontale planken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting maken horizontale planken


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting maken horizontale planken of “Nobifix tuinschermen kopen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te monteren en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of leidingen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting maken horizontale plankenHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Laren kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top