“schutting maken van planken”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting maken van planken? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verscheidene type hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken zoals schutting maken van planken. Zo zijn er verscheidene type omheiningen beschikbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

schutting maken van planken foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting maken van planken
Tuinschutting met raster
schutting maken van planken blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw erf, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, zijn duurzaam en vergen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton schuttingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitzoeken van een tuinschutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over schutting maken van planken of schutting laten plaatsen Culemborg op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste luxe schuttingen”

Betonschutting of schutting maken van planken

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle optie voor het afsluiten van de tuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een hekwerk waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem gezet en aangestort met betonmortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting maken van planken, kijk dan eens op verf voor houtenschutting voor meer informatie.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal goede montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren schutting maken van planken
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting maken van planken
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting maken van planken
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die keurig past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting stevig en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting maken van planken of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Woerden. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting maken van planken”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting maken van planken of beits voor douglas hout Praxis.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting maken van planken Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting maken van planken beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en schutting maken van plankenEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of hoe hoog mag je schutting zijn, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms slim om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting maken van planken

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting maken van planken


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting maken van planken of “palen vast zetten in de grond“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de procincie op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting maken van plankenHet zetten van een erfafscheiding schutting laten plaatsen De Bilt kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om de schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top