“schutting met betonnen onderkant”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting met betonnen onderkant? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over diverse soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld schutting met betonnen onderkant. Zo zijn er verschillende type hekwerken leverbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting met betonnen onderkant foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting met betonnen onderkant
Tuinschutting met raster
schutting met betonnen onderkant blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme charisma aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stabiel, hebben een grote levensduur en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Hout beton omheiningen zijn perfect opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over schutting met betonnen onderkant of afdeklat schutting op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of schutting met betonnen onderkant

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van de tuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgevult met b.v. hout nerf betonplaten.

Een beton schutting is een tuinafscheiding waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en voorzien van mortel specie. Dan worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting met betonnen onderkant, kijk dan ook eens op Nobifix buitendeur met dubbel glas voor extra kennisgeving.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal professionele montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting met betonnen onderkant
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting met betonnen onderkant
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting met betonnen onderkant
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die keurig past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en stabiel is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over schutting met betonnen onderkant of afwijkende zaken zoals hoe Zweeds rabat monteren. Indien u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting met betonnen onderkant”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting met betonnen onderkant of welk hout buiten gebruiken.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting met betonnen onderkant Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting met betonnen onderkant beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en schutting met betonnen onderkantDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vind hier uw antwoord om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een omheining die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton omheining is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Westzaan, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting met betonnen onderkant

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting met betonnen onderkant


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting met betonnen onderkant of “schutting laten plaatsen Holwerd“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of slangen direct tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting met betonnen onderkantHet plaatsen van een hekwerk schutting laten plaatsen Leek kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om een tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top