“schutting met gemetselde pilaren”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over schutting met gemetselde pilaren? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra voorlichting over diverse type tuinschuttingen en gerelateerde thema`s waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld schutting met gemetselde pilaren. Zo zijn er meerdere soorten hekwerken leverbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

schutting met gemetselde pilaren foto
Dubbele poort Nobifix
Info schutting met gemetselde pilaren
Tuinschutting met raster
schutting met gemetselde pilaren blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stevig, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton omheiningen zijn perfect bestand tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woning, en natuurlijk uw budget. Lees meer over schutting met gemetselde pilaren of schutting hoogte 2 meter op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste betonnen schuttingen”

Betonschutting of schutting met gemetselde pilaren

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van de achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die solide in de grond worden aangebracht en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een hekwerk waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en voorzien van beton mortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan schutting met gemetselde pilaren, kijk dan ook eens op betonnen schutting schuttingdelen prijs informatie voor extra informatie.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of andere zaken die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist doorgaans goede installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren schutting met gemetselde pilaren
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting schutting met gemetselde pilaren
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting schutting met gemetselde pilaren
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining robuust en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over schutting met gemetselde pilaren of afwijkende zaken zoals hoe lang gaat een schutting mee. Indien u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “schutting met gemetselde pilaren”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over schutting met gemetselde pilaren of schutting laten plaatsen Broek in Waterland.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

schutting met gemetselde pilaren Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
schutting met gemetselde pilaren beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en schutting met gemetselde pilarenEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere omheiningen of douglas plank 20 cm breed, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het wijs om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over schutting met gemetselde pilaren

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over schutting met gemetselde pilaren


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over schutting met gemetselde pilaren of “schutting laten plaatsen Baarle“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of leidingen vlak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals schutting met gemetselde pilarenHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Zeddam kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om die tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top